Az ételintolerancia laborvizsgálat során összesen 108 féle táplálékspecifikus IgG kerül detektálásra, amely alapján 5 féle minősítési osztályt definiálunk, amely az ételintolerancia súlyosságát jellemzi.
Az ételintolerancia laborvizsgálatot azoknak ajánljuk, akiknél különböző emésztőszervi panaszok lépnek fel, valamint azoknak, akiknél táplálékspecifikus reakció miatt az adott ételelfogyasztását követően több órával, vagy akár napokkal később jelentkező változatos tüneteklépnek fel: hasmenés, puffadás, erőteljes bélgázképződés, túlsúly vagy kóros soványság, szénanátha, asztma, fejfájás, migrén, krónikus fáradtság, ízületi panaszok, de kialakulhat pattanásos bőr, viszketés vagy ekcéma is.
Az ételintolerancia laborvizsgálat során összesen 108 féle táplálék-specifikus IgG kerül detektálásra, amely alapján 5 féle minősítési osztályt definiálunk, amely az ételintolerancia súlyosságát jellemzi. A betegség oka a bél falának megváltozott funkciója, annak károsodott áteresztőképessége, melynek során a részlegesen lebomlott táplálékmolekulák aktiválják az immunrendszert, ami specifikus IgG molekulák kialakulását és gyulladást eredményez.
A hosszú ideig elhúzódó gyulladás nem csak emésztőszervi panaszokat, de az egészszervezetben tüneteket okozhat. Adott étel elfogyasztását követően több órával, vagy akár napokkal később jelentkezhetnek változatos tünetek: hasmenés, puffadás, erőteljes bélgázképződés, túlsúly vagy kóros soványság, szénanátha, asztma, fejfájás, migrén, krónikus fáradtság, ízületi panaszok, de kialakulhat pattanásos bőr, viszketés vagy ekcéma is.
Vizsgált paraméterek